Kontinuirano mjerenje krvnog tlaka / Holter krvnog tlaka / KMAT


Kontinuirano mjerenje krvnog tlaka / Holter krvnog tlaka / KMAT omogućuje učestalo mjerenje i bilježenje vrijednosti krvnog tlaka i perifernog pulsa tijekom dana i noći u pravilnim vremenskim razmacima. Funkcija aktimetrije istodobno bilježi učestalost pokreta tijela.

Tijekom snimanja bilježite svoje aktivnosti i simptome u dnevnik kako bi se oni mogli dovesti u vezu sa zabilježenim vrijednostima krvnog tlaka. Pretraga nam daje podatke o prosječnom krvnom tlaku tijekom budnog stanja i tijekom sna, maksimalne i minimalne vrijednosti, govori nam i o postojanju normalnog dnevnog ritma izmjene viših i nižih vrijednosti krvnog tlaka.

Pretraga se koristi pri otkrivanju hipertenzije, praćenju liječenja hipertenzije, u dokazivanju hipertenzije ¨bijele kute¨ kao i u dokazivanju prikrivene hipertenzije.

Priprema
Odjenite odjeću koja ima široke rukave, kako biste ih mogli prevući preko manžete tlakomjera. Snimač nosite tijekom testa zakvačen za pojas, a noću pod jastukom ili pokraj sebe. Pri napuhavanju manžete ispružite ruku i držite ju što mirnije kako bi se izbjeglo uzastopno ponavljanje mjerenja.
parallax background

Poliklinika prof. dr. sci. Josip Konja. Obratite nam se s povjerenjem!

Kontakt