Prof.dr.sc. Ivana Pavlić-Renar je rođena u Dubrovniku 1953. Osnovnu školu i V gimnaziju je završila u Zagrebu gdje je 1972. upisala a 1977. diplomirala na Medicinskom fakultetu. Nakon pripravničkog staža u u DZ Trnje, Zagreb zaposlila se u Klinici za dijeabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovac gdje je ostala do 2007. (odejlni liječnik na dijabetološkom, endokrinološkom i kliničkom odjelu 1979-82, specijalizant u KB Merkur 1982-86, specijalist na Kliničkom odjelu 1988-91., vd pa voditelj dijabetološkog odjela 1993-2007., pomoćnik ravnatelja za kvalitetu 2003-4; pomoćnik ravnatelja za nastavu 2005-7. Od 2007. je liječnik specijalist u Zavodu za endokrinologiju Klinike za unutrašnje bolesti KBC Zagreb.

Od sredine osamdesetih surađuje u nastavi na Medicinskom fakultetu, a od 1996. je u kumulativnom radu na Katedri za internu medicinu, izvanredna profesorica od 2012. Osim redovnih obaveza u dodiplomskoj nastavi surađuje u stručnim studijima; brojnim tečajima trajnog medicinskog usavršavanja iz područja dijabetologije i endokrinologije, vodi jedan granski predmet na doktorskom studiju i surađuje u nastavi dodiplomslog studija na engleskom jeziku od njegovog pokretanja.

Magistrirala je iz područja dijabetesa (1988), doktorirala iz područja neuroendokrinih tumora (2000) na Medicinskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radi znastvenog usavršavanja boravila je u nekoliko vanjskih institucija, najdulje 1991/93 u Leonard Sterlitz Institute, Eastern Virginia Medical School, Norfolk, VA, SAD; gdje je pod mentorstvom Prof. dr.Aaron I. Vinika radila u području neuroendokrinih tumora.

Viši znanstveni suradnik je od 2012. Sudjelovala je kao suradnih ili voditelj u nekoliko znanstvenih projekata i nekoliko kliničkih ispitivanja (potonje uglavnom insuzinskih pripravaka). Jedna je od poretača i osnivača Hrvatskog registra za dijabetes (CroDiabNet).

Objavila je osamdesetak osamdesetak radova, od čega 22 u CC indeksiranim časopisima, 7 poglavlja u međunarodnim i 26 u domaćim knjigama i monografijama, koautor/urednik jedne knjige-udžbenika Šećerna bolest u odraslih.

parallax background

Poliklinika prof. dr. sci. Josip Konja. Obratite nam se s povjerenjem!

Kontakt